2014-05-30

Midland lanserar Proffs På Väg för transportbilar

ppv huvudbild

Proffs På Väg är ett nytt assistansmervärde med fritt inträde upp till 10 år utan premie för att öka konkurrenskraften hos verkstäder och bilåterförsäljare i segmentet transportbilar. Proffs På Väg ger verkstadens servicekund bärgning eller hjälp på plats för driftstopp i hela Europa i 10 år eller 50 000 mil. Självriskersättningen är maximerad till 1 500 kr per skada. Proffs På Väg gäller transport- och distributionsbilar med maxvikt 3 500 kg som även används i kommersiell drift.

 

HÖGRE SERVICEGRAD OCH ÖKAD TRYGGHET

Mat.se som säljer mat på nätet för hemkörning använder många transportbilar i både Göteborg och Stockholm. Samuel Stoltz, vd för mat.se’s distributionsbolag Cold Cargo AB säger att de valt service av sina transportbilar på Midlandauktoriserade verkstäder.

– Vi ville dels öka tryggheten med Midland assistans för våra transportbilar samtidigt som vi vill få bättre samordning av service, reparationer, däck och förbrukningsmaterial, säger han.

- De verkstäder vi nu använder erbjuder helhetsupplägg och har en hög servicegrad. Dessutom har vi en egen inloggning till Midlands serviceportal kallad Midman där vi kan följa våra bilar och få automatisk påminnelse när det gäller servicebokning och kommande även för besiktning och service av kylaggregat. Midland hjälper oss som verkstadskund och åkeri med olika påminnelsetjänster så att vi kan hålla koll på vår flotta och kostnader. Det blir mindre tid för administration hos oss och mer tid till vår kärnverksamhet, säger Samuel.

Fotnot: Mat.se ökar både sin försäljning och antalet distributionsbilar. Företaget är störst i Göteborgsregionen och etablerade sig nyligen även i Stockholm.

 

KRAFTIGT BORTFALL EFTER NYBILSGARANTIN

Konkurrensen i marknaden utvecklar både svårigheter och möjligheter. Jonas Udd på Midland säger att de ser att många bilmärken inte bara utvecklar fler produktegenskaper i bilarna utan också fler mervärden för servicemarknaden och bilägarna. Nybilsgarantierna har förlängts av flera bilmärken och kraven på verkstäderna att följa upp servicekunderna ökar kraftigt.

- I transportbilssegmentet är variationen större när vi ser på innehållet i nybilsgarantin och flera märken saknar assistans i nybilsgarantin eller så kommer den och går i form av kampanjer, säger han.

Högre bilkvalitet, lägre CO2-utsläpp och fler fördelar för bilkunderna i form av långa nybilsgarantier är positivt för bilägarna. Samtidigt har flera undersökningar, bland andra MRF, visat att andelen servicejobb fortsätter att falla. Undersökningarna pekar på att branschen står inför ett stort lönsamhetsproblem där mängden garantiarbeten och felsökningar med lägre lönsamhet ökar samtidigt som andelen servicearbeten med högre lönsamhet minskar.

- På toppen av det säger transportbilsverkstäder vi pratar med att bortfallet av transportbilskunder ökar kraftigt efter nybilsgarantin. Där ger vi verkstaden mervärdet Proffs På Väg för att motivera servicekunden att stanna kvar och serva på rätt serviceintervall. Det påverkar antalet sålda servicar och lönsamheten positivt, säger han.

Minskningen beror inte enbart på förlängda serviceintervaller utan hänger även ihop med minskade servicetider och färre reparationsdelar. Exempelvis byts kamrem ut till kamkedja och bytesintervaller för glykol och transmissionsoljor är numera ofta för bilens hela livslängd, så kallad ”life time fill.” Det innebär färre storservicar med kamremsbyte eller en förskjutning av denna typ av arbeten.

 

SERVICEAVTAL MED BREDD

M.L.S. Bil & Däck AB i Mölnlycke är auktoriserad serviceverkstad för Audi, Volkswagen, SEAT och Skoda. Verkstaden erbjuder även däckhotell, däckservice, glasreparationer och skade-/ plåtverkstad för både person-, transport- och husbilar. Verkstadsägaren Glenn Gustafsson: - Det känns jättekul och genom Proffs På Väg ser jag stora möjligheter att få in nya kunder till vår anläggning. Tack vare det här samarbetet fick vi också kontakt med Mat.se som ledde till ett serviceavtal där vi nu får äran att serva och underhålla företagets bilar. Mycket positivt och det här är här bara början säger Glenn med ett leende.

Fotnot: M.L.S. Bil & Däck AB är auktoriserad verkstad för Midland Proffs På Väg.

 

ENKEL ADMINISTRATION FÖR VERKSTAD OCH ÅKERI

Midlandauktoriserade Proffs På Väg-verkstäder registrerar servicekunderna via sitt DMS-system; Automaster, Kobra, Infoflex eller Winassist till Midman Serviceportal som tar hand om tids- eller milbaserad servicekallelse med verkstadsprofilering och aktiv kunduppföljning med SMS-påminnelse och telefonlistor för de servicekunder som missat sin service. I Proffs På Väg erbjuds även mellanservice var 6:e månad som standardval i de fall åkerikunden kommit överens med verkstaden om det. För åkerikunder med egen inloggning i Midman Serviceportal kommer åkeriets bilansvarige e-postas påminnelse för service, besiktning, färdskrivare och service av kylaggregat.

LÄNKAR

 

 

 

Subaru försäkring

KUNDVÅRD FÖR ÅTERFÖRSÄLJARE.

Titta gärna närmare på vårt webbaserade verktyg som förenklar och förbättrar servicen både för dig och våra gemensamma kunder.

Garanti På Väg »

 

 

ÅTERFÖRSÄLJARE – LOG IN


MIDMAN
WEB SHOP


Följ Midland AB

NOTISER:

motormagasinet nr25 23 augusti 2017

2017-08-24

Påverka en växellåda?

 
läs mer »
dmv nr 4 2017 crypto 4 0W 20

2017-06-09

Ny olja för VW-motorer

 
läs mer »
motormagasinet nr 21 juni 2017 foretagsbil pa vag

2017-06-09

Proffs På Väg expanderar

 
läs mer »