2013-06-03

Smart tankmätning från mcd i nytt samarbete med Midland

mcd

I samarbete med mcd utökar nu Midland valmöjligheterna och tjänsterna för verkstadskunder som har behov av tankmätning, förbrukning efter debitering och/ eller kvalitetssäkring av kunddebiterad volym kopplat till AO-/ DMS-systemet.

Tjänsterna möjliggörs tack vare samarbetet med mcd som är ledande på området. Tankmätningen sker med tryckgivare eller ultraljud och kommunikationen kan ske via verkstadens nätverk (LAN), vilket eliminerar kommunikationskostnader eller via GPRS (SIM-kortsmodem), trådlöst eller via kabel. – LAN-kommunikation via verkstadens nätverk till Internet är inget nytt, men många system på marknaden använder GPRS-modem med kommunikationskostnad och lägre kvalitet, säger Jonas Udd på Midland. – Det nya är smarta installationer i kombination med möjlighet att välja LAN och bra mjukvara på visningssiten där verkstadskunden kan följa både volymer, förbrukning och övervaka flera tankar/ anläggningar samtidigt, säger han. Midland och mcd startar installationer hos verkstadskunder under sommaren.

Både Midland och verkstaden får egen inloggning på visningsportal (SiteInfo) där volymer och förbrukning kan följas i realtid, för varje tank och oljesort. Visningsportalens förbrukningsdata kan kopplas till både tankfyllnadsplanering och debitering av förbrukad olja i efterskott för bulkkunder, vilket eliminerar verkstadens lagerkostnad samtidigt som mer likviditet frigörs.

Midland erbjuder även verkstadskunder att välja mellan låneavtal av utrustning och installationskostnad där verkstaden inte får någon debitering eller att verkstaden köper utrustningen till ett lägre belopp, blir ägare och oberoende av oljeleverantör för tankmätning.

Miljö & Cisterninstrument för Drivmedelsanläggningar AB.
mcd AB, är ett försäljnings- och serviceföretag som specialiserat sig på enkla och avancerade nivåmätningssystem, läckagevarningssystem och överfyllningsskydd för olika petroleumprodukter. - mcd´s målsättning är att tillsammans med kunder finna lösningar som optimalt uppfyller kraven på funktionalitet, kvalitet och servicekomfort. Gemensamt definierar vi kraven och söker vägar till förbättringar, framställning av nya produkter och lösningar.
Tillsammans med kunder ser vi till att installation, support och service fungerar på absolut bästa sätt.

mcd är utan tvekan Sveriges ledande företag inom cisternövervakning, nivå, läckage, överfyllnadsskydd samt fjärröverföring av mätvärden, säger vd Sture Berg på mcd AB.
Mer info och demo på www.mcd.se Ring Midland på 031-725 34 00 om du vill få kontakt kring tjänsterna ovan.

Läs mer »

LÄNKAR

 

 

 

Subaru försäkring

KUNDVÅRD FÖR ÅTERFÖRSÄLJARE.

Titta gärna närmare på vårt webbaserade verktyg som förenklar och förbättrar servicen både för dig och våra gemensamma kunder.

Garanti På Väg »

 

 

ÅTERFÖRSÄLJARE – LOG IN


MIDMAN
WEB SHOP


Följ Midland AB

NOTISER:

motormagasinet nr25 23 augusti 2017

2017-08-24

Påverka en växellåda?

 
läs mer »
dmv nr 4 2017 crypto 4 0W 20

2017-06-09

Ny olja för VW-motorer

 
läs mer »
motormagasinet nr 21 juni 2017 foretagsbil pa vag

2017-06-09

Proffs På Väg expanderar

 
läs mer »