2012-05-26

Supermoto Sala SM deltävling #1 2012

IMG9162 copy

Racepremiär…


I helgen som var gick årets första SM deltävling på en nybyggd bana i Sala. Banan var lite väl liten och näst intill omöjlig att köra om på. Tidskval och starterna var viktiga i helgen.


Tidskvalet gick hyggligt bra låg på 6:e plats ett tag trillade ned på 9:e för att sedan sluta 8:a. Jag var lite dumsnål och körde på ett gammalt framdäck från förra årets sista SM, som jag även hade tränat på en vecka i Italien. Tyckte att det var bra grepp under träningen så däcket fick sitta kvar. Men när jag började köra snabbare under tidskvalet och lägga ned mer visade sig att däcket hade blivit hårt i kanterna och kasade i kurvorna. Problemet var snabbt avhjälpt med ett nytt däck till kvalheat och finalerna. Startpositionen till kvalheatet var i andra led.


Kvalheatets start var helt uselt kom iväg nästan sist och var uppbromsad av flera klart långsammare förare. Lyckades jobba mig upp till 10:e plats och trillade ned till tredje led till första finalens start.


Första final och jag fick återigen med en dålig start. Var nästan sist igen och uppbromsad av långsammare förare. Fick jobba mig upp i fältet men banan var mycket svår att ta sig om på så jag slutade 10:a i första finalen.
Andra finalen startade jag på samma plats som första. Lyckades med helgens tredje dåliga start och jag fick en deja vu känsla att jag hade gjort detta tidigare. Låg långt bak och blev uppbromsad av långsammare förare och jag fick jobba mig upp genom fältet till 10:a. En kopia av kvalheatet och första finalen. Det känns surt när man kan åka klart snabbare men inte lyckas ta sig om och får ligga bakom någon och ligga på avslag under ett helt heat.


Jag var totalt 9:a denna helg och ligger därmed 9:a i SM tabellen då vi bara kört ett SM hitintills. Nästa SM går i Örebro 16-17 juni. Till dess skall jag träna starter och off-road då den sektionen är svår i Örebro och det finns mycket tid att hämta hem där.


Återkommer med en rapport efter nästa SM.


Peter Mackhé #49


Läs mer på: www.mackhe.se

 

Bilden från Sala är publicerad med tillstånd av: moonymedia.blogspot.se

LÄNKAR

 

 

 

Subaru försäkring

KUNDVÅRD FÖR ÅTERFÖRSÄLJARE.

Titta gärna närmare på vårt webbaserade verktyg som förenklar och förbättrar servicen både för dig och våra gemensamma kunder.

Garanti På Väg »

 

 

ÅTERFÖRSÄLJARE – LOG IN


MIDMAN
WEB SHOP


Följ Midland AB

NOTISER:

motormagasinet nr25 23 augusti 2017

2017-08-24

Påverka en växellåda?

 
läs mer »
dmv nr 4 2017 crypto 4 0W 20

2017-06-09

Ny olja för VW-motorer

 
läs mer »
motormagasinet nr 21 juni 2017 foretagsbil pa vag

2017-06-09

Proffs På Väg expanderar

 
läs mer »