2011-09-16

Starkare miljöupplägg med lägre verkstadskostnader och större miljönytta.

certscale

Midland tar nu bort debiteringen av terminal- och fraktkostnad för fatbyte av farligt avfall (gäller alltså från och med den 16 september).

För cirka 1 år sedan togs emballagekostnaden för tomfat (sprund eller lockringsfat) bort. För en bilverkstad som förbrukar 3 000 liter motsvarar kostnaden som nu tas bort från 2 250 kronor per år och uppåt. - Spilloljans råvaruvärde för återvinning har ökat och det har gjort det möjligt för Midlands återvinningspartner Stena Recycling att sänka debiteringen till Midland som i sin tur nu valt att ta bort debiteringen helt, säger Jonas Udd på Midland.

Midland har hela tiden tillämpat ett producentansvar för spilloljan vilket betyder att verkstadskunder får kostnadsfri hämtning. Dessutom startade Midland som första oljemärke år 2004 återvinning (re-generering till ny basolja för enklare produkter såsom asfalt och plast) istället för förbränning för att leva upp till life-cycle-synsättet. - Stenas och kundernas återvinningssamarbete bidrar varje år till att undvika över 8 miljoner ton koldioxid. Så stora hade utsläppen blivit om inget togs tillvara utan ersattes med nya råvaror från ändliga resurser. Detta motsvarar utsläppen från 7,4 miljoner flygresor tur och retur till Thailand. Så återvinning gör stor skillnad!, säger Martin Holmen, säljansvarig på Stena Recycling.

- Midland har tillsammans med Stena Recycling sedan 2004 skriftligen certifierat mer än ett par hundra bilverkstäder som med certifikatet i kundmottagningen och på hemsidan kunnat öka sin miljöprofilering till servicekunderna, fortsätter Jonas Udd. (Se exemplet nedan). Miljöupplägget är ännu vassare för bilverkstäder som är helkunder till Midland. I Miljö På Väg-avtalet ingår kostnadsfri hämtning av glykol, oljefilter och bromsvätska utöver spillolja – alltså huvuddelen av bilverkstadens farliga avfall. Verkstadens motprestation är köp av även glykol och bromsvätska från Midland. - Avfallsexperter på Stena Recyclings över 100 filialer i Sverige kan vid behov besöka Midland verkstadskunder för att se vilka rationaliseringar och intäktsförstärkningar verkstaden kan göra för andra avfalls- och råvarugrupper, exempelvis metall, eftersom vi har Stena Metall i koncernen och kan erbjuda helhetsupplägg för samtliga avfallsslag, berättar Martin Holmen.

LÄNKAR

 

 

 

Subaru försäkring

KUNDVÅRD FÖR ÅTERFÖRSÄLJARE.

Titta gärna närmare på vårt webbaserade verktyg som förenklar och förbättrar servicen både för dig och våra gemensamma kunder.

Garanti På Väg »

 

 

ÅTERFÖRSÄLJARE – LOG IN


MIDMAN
WEB SHOP


Följ Midland AB

NOTISER:

motormagasinet nr25 23 augusti 2017

2017-08-24

Påverka en växellåda?

 
läs mer »
dmv nr 4 2017 crypto 4 0W 20

2017-06-09

Ny olja för VW-motorer

 
läs mer »
motormagasinet nr 21 juni 2017 foretagsbil pa vag

2017-06-09

Proffs På Väg expanderar

 
läs mer »